2018. március 27., kedd

Budai Lotti: Shirzan szerelme | Ajánló


Sziasztok!

A megjelenésig hátralevő két napot még az Ágyas és úrnő sorozatnak szánom.
A mai nap a Shirzan szerelmét vesszük kicsit jobban szemügyre.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~


Kiadó: Álomgyár Kiadó
Oldalak száma: 414
Megjelenés ideje: 2017. 11. 09.


Egy angol úrihölgy útja egy indiai herceg ágyába

Louise Elsfieldnek, ennek a bátor és gyönyörű asszonynak a kalandjai 1685-ben veszik kezdetüket. A II. Jakab, angol király ellen indított felkelés elsodorja főhősnőnk vonzó férjét: Lord Elsfieldet ártatlanul börtönbe vetik, majd Indiába száműzik, ahol a halálnál is rosszabb sors vár rá. De Louise állhatatos szerelmétől hajtva követi férje nyomát a lenyűgöző és ismeretlen országba, s ezzel kezdetét veszi veszélyekkel, csalódással és szenvedéllyel teli utazása. Kalandjai során kalózok rabolják el, majd megismeri a csillogó paloták és a császári háremek világát is. Tanúi lehetünk, mint válik főhősünkből egy bosszúszomjas amazon, vagy ahogyan a régi perzsák harcos asszonyaikat nevezték: Shirzan.

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Budai Lottit még a Borostyánszemű kapcsán ismertem meg. Szinte azonnal megfogott a munkássága. Nagy tehetség lakozik ebbe a csöpp lányba.
Az eddig megjelent két sorozata összefügg, de önállóan is élvezhető. Mindkettő történet főszereplője Loiuse, az ő életét követjük végig kamasz kora óta. A Shirzan szerelme című kötetben már férjes asszonyként van jelen. Louise sorsa sosem volt könnyű. Rengeteg nehézségen kellett átmennie, de ez tette azzá, aki. Most sincs egyszerű dolga.
Lottiban most sem csalódtam, a tőle már megszokott jól kidolgozottságot kaptam, minden szempontból. Élvezetes olvasni, a nyelvezete választékos, de nem fellengzős. Pont a kornak megfelelő stílusban, adva az akkori megszólításokra, rangokra. Sodródtak szemem előtt a sorok, s sokszor azon kaptam magam, hogy na, ma is tanultam valamit, hiszen Lotti arra is figyelmet fordított, hogy az elsősorban akkor használatos fogalmakat is megismertesse velünk.
Fordulatos, kiszámíthatatlan és szívszorító. Egy meglepetésekkel teli utazásra invitál a régmúlt idők gyönyörű, de egyben kegyetlen világába. Már csak egy kérdés maradt: készen állsz egy új kalandra?

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Gondolatok a Shirzan szerelme című könyvről:

"Ámulatba ejtő regény, mely egy varázslatos örök szerelmet fogalmaz meg történelmi környezetbe helyezve. Elképesztő Louise kitartása, ahogyan küzd azért, hogy szerelmével újra együtt lehessen. Izgalmas, szórakoztató, és egyben magával ragadó regény. "
(Nikii blog )

"Igazi kalandregény, csodásan felépítve, kidolgozott részletekkel, háttértörténettel.
Ez volt az első könyvem Budai Lottitól, de a stílusával engem lenyűgözött, bátran ajánlom mindenkinek, aki nyitott a történelmi romantikus könyvekre, és egy hosszú utazásban akar részt venni! "
(Bree S. Világa blog)

"A Shirzan szerelme egy nagyszerű történet."
(Orosi_Erika, moly.hu)

"Lottinak harmadszorra is sikerült elkápráztatni a legújabb könyvével! Egyszerűen lehetetlen letenni, bevallom ha tehetném még kutyasétáltatás alatt is olvasnám ! "
(Gabriella_Czibula, moly.hu)

"Ilyen nagyszerű, csattanós regényt rég nem olvastam. "
(KJudit, moly.hu)

"A történet rendkívül összetett és alaposan van felépítve. Az írónő zseniálisan szőtte a szálakat, nem hagyja unatkozni az olvasót egy percre sem. Nekem leginkább a regény mozgalmassága, pörgős cselekménye tetszett, hogy mindig történt valami. "
(Dorina_S, moly.hu)

"Ez a könyv egy gyöngyszem! Ajánlom mindenkinek. "
(Edina_Varga, moly.hu)

"Végezetül pedig ajánlanám mindenkinek. Hiszen tényleg egy ámulatba ejtő könyv. Ha egy kicsit kiszeretnél kapcsolni és elutazni a 17-18. századba, akkor nyugodt szívvel ajánlom. Minden képzeletem felül múlta Lotti. Azt hiszem új kedvenc író került be a kicsinyke listámra."
(A valóságon túl blog)

"Lotti könyve történelmileg hiteles, kalandokban sem szegény regény. Azok a könyvek közé tartozik, amit az embert többször is levesz a polcról, hogy visszatérjen a messzi Indiába. (...) Budai Lotti neve innentől nálam garancia az igényességre. "
(Adry olvasósarka blog)

~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~°~

Olvasói fotók:



2 megjegyzés: